Aktualita

Společnost SIVEK HOTELS se stala partnerem mezinárodního festivalu České doteky hudby

Společnost SIVEK HOTELS se stala partnerem mezinárodního festivalu České doteky hudby.

Již čtyřiadvacátý ročník mezinárodního festivalu České doteky hudby nabídne unikátní program plný nádherných melodií čtyř zemí. V rámci mezinárodní spolupráce České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska festival uvede klasickou hudbu těchto zemí, v podání těch nejlepších interpretů.

Mezinárodní hudební festival České doteky hudby tradičně začíná v den narození Ludwiga van Beethovena 16. 12. na Zámku Mělník, kde v Galakoncertu nad soutokem vystoupí Ivan Ženatý s Pražským Komorní Orchestrem. Závěrečný koncert s názvem Vlastenecké ozvěny se bude konat 6.1., tj v den podpisu Tříkrálové deklarace a to v Kostele Svatých Šimona a Judy.

Na skvostných koncertech uslyšíte Symfonický orchestr slovenského rozhlasu a věhlasné interprety, sólisty Marii Machowskou, první dámu české violy Jitku Hosprovou, Isha Trio, zazní i šansonový koncert Vivat Kabaret v podání Gabriely Vermelho. Festival nabízí posluchačům velký prostor pro poznání hudby zemí Visegradské čtyřky. Na festivalu zazní mimo jiné koncert čtyř violoncellistů, který naposledy zazněl ve stejné podobě před téměř dvaceti lety! Umělci Jiří Bárta (CZ) či Josef Lupák(SK) či Ditta Rohmann (HU) zahrají sólové kusy prezentující hudbu jejich země, kterou zakončí společným uvedením Bachových skladeb. Festival nezapomněl ani na nejmenší a jejich rodiče s vánočním zpíváním českých koled a vánočních písní v podání sólistky opery Národní divadla Markétou Fassati se Sašou Rašilovem a Ensemble Martinů,

Festival nabídne poslech nejen těch velmi známých umělců, ale i mladé umělce, kteří si již vydobyli své místo na slunci, a právem. To vše v atmosféře vánoční Prahy.

Vstupenky zakoupíte na www.ceskedotekyhudby.cz